Bezienswaardigheden en activiteiten Santa Marta

Het huis van indianen

Durf jij het aan?

De tocht naar Ciudad Perdida

Een ontmoeting met de Kogi

Een kennismaking met het échte Colombia

Simon Bolivar

De laatste dagen van Bolivar

Bolivar in Santa Marta

De laatste dagen van de vrijheidsstrijder

Tayrona Park

Ook gewoon zon, zee & strand

Bezienswaardigheden en activiteiten Santa Marta

Er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten in Santa Marta. Zo kun je het Tayrona Park bezoeken dat vandaag de dag nog steeds beheerd wordt door de Tayrona Indianen (specifiek: de “Kogi” genoemd). Je kunt het landgoed van Quinta de San Pedro Alejandrino bezoeken. Hier heeft Simon Bolivar zijn laatste dagen doorgebracht.

Echt wat bijzonders doen?

Wil je echter echt wat bijzonders, dan is Ciudad Perdida echt wat voor jou. Ciudad Perdida, of ook wel, The Lost City, is voor Colombia wat Machu Picchu voor Peru is. Alleen is Ciudad Perdida 650 jaar ouder en was ooit 10 keer zo groot als haar kleine zusje in Peru. Ciudad Perdida is pas ontdekt in 1974 en is zonder twijfel één van de meest mysterieuze bezienswaardigheden in Santa Marta en misschien wel heel Zuid-Amerika. Je bereikt deze verborgen stad door middel van een trektocht van 4 dagen door de jungle.

Ben je de hitte even zat en wil je wat verkoeling? Bezoek dan eens het bergdorp Minca. Deze ligt ongeveer 600 meter hoger dan Santa Marta en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Zeker voor vogelspotters is deze activiteit op steenworp afstand van Santa Marta een must see! Je kunt prachtige wandelingen maken die je langs koffieplantages, watervallen en prachtige landschappen brengen.

Hou je van bergen? Dan kun je je lol op met de Sierra Nevada. Hier kun je tijdens een moutainbike-tocht genieten van prachtige landschappen. De Sierra Nevada heeft een hoogte van 5000 meter en staat ook wel bekend als ‘home van de indianenvolkeren’. Je vindt hier ondermeer de Wiwa, de Kogi, Arhuaco, en de Kankuamo.

bezienswaardigheden en activiteiten in Santa Marta

Ciudad Perdida

Maak kennis met de Kogi-stam tijdens deze tocht naar Ciudad Perdida. Deze oude Indianen-stad behoort zeker niet tot indianenverhalen, maar herbergt historie, cultuur en prachtige natuur.

Boeken

Rodadero

Hou je van het strandleven? Bezoek dan de stranden van Rodadero. Deze stranden zijn een van de populairste in de Cariben. Ga hier duiken, paddleboarden, snorkelen of lekker zwemmen.

Boeken

Quinta de San Pedro Alejandrino

Bezoek dit prachtige landgoed met aangrenzend museum. Op slechts 4 kilometer van het centrum van Santa Marta krijg je een unieke inkijk in de laatste dagen van ‘El Libertador’.

Boeken

Tayrona Park

Als je Santa Marta bezoekt mag je Tayrona Park beslist niet overslaan. Geniet hier van de vele soorten bloemen, planten en dieren. Schrik niet van salamanders of aapjes in bomen.

Boeken

El Dorado vogelreservaat

Ten westen van de Sierra Nevada vind je het El Dorado Reserva Natural. Dit gebied van bijna 8.000 kilometer is in het leven geroepen om de natuur te beschermen.

Boeken

Parque de Los Novios

Het Parque de Los Novios staat bekend als gezellig en sfeervol tot in de late uurtjes. Ga hier wat drinken en eten op het sfeervolle plein.

Boeken

El Pibe Monument

Voor het voetbalstadion Estadio Eduardo Santos staat het impossante standbeeld van Colombia’s Carlos ‘El Pibe’ Valderrama.

Boeken

Tairona Goud Museum

Geniet in het (gratis) Tairona Museo d’oro van 300 jaar historie van Santa Marta en omgeving. Hier maak je kennis met stammen zoals Kogui, Wiwa, Wíntukua en Kankuamo.

Boeken

Rodadero Aquarium

Dit aquarium en museum is per boot te bereiken. Het aquarium werd geopend in 1965 en beschikt over ongeveer 805 zeedieren.

Boeken

Taganga

Deze eens zo rustige visserdorpje heeft plaats gemaakt voor actieve backpackers. Veel komen er om hun duikbrevet te halen en een feestje te bouwen

Boeken

Palomino

Palomino is een kustplaatsje dat aanvankelijk ontdekt werd door hippies die hier hun paradijs wilden opzetten. Als je niet van teveel toeristen houdt is dit wat voor jou.

Boeken

Minca

In Santa Marta kan de temperatuur aardig oplopen. Veel reizigers zoeken het daarom hogerop en komen tot rust in het dorpje, waar er slechts een paar straatjes te vinden zijn.

Boeken

Een opsomming van
Bezienswaardigheden van Santa Marta

Dit is slechts een opsomming van de bezienswaardigheden en activiteiten in Santa Marta. Wil je meer tips over leuke activiteiten in en rondom Santa Marta? Stuur ons dan een bericht. Wil je direct wat boeken? Doe dat gerust hieronder.

7 + 6 =

Santa Marta Colombia